'We bekijken projecten altijd door een lean-bril'

Albert de Koning
Bedijfsleider

De constructie wordt per project met maatwerk geoptimaliseerd

De basis is het verticale profiel die op de wand wordt bevestigd. De wijze van bevestigen is afhankelijk van het type wand, en wordt per project voorgeschreven. In het verticale profiel worden horizontale gootjes aangebracht, waarin de bakken worden geplaatst.

De gootjes komen uit in een verticale koker die voor de waterafvoer zorgt.

Aan tenminste één zijde worden de opvoerleidingen voor water aangebracht. Voor de afwerking van de zijkanten is een profiel ontwikkeld die tegelijk de leidingen uit het zicht ontneemt, maar dit mag ook door de architect c.q. bouwkundige worden opgelost.

Voor het geheel is een IFC model beschikbaar voor 3D en BIM ontwerpen.

 

 

Zo doen we dat

Doordachte constructie

Groene gevels  worden toegepast op een veelheid aan verschillende wanden. De uitdaging was om een constructie te vinden die zo universeel mogelijk was. Dat is gevonden in de verticale profielen met variabele bevestiging op maat voor het wandtype.

Professionele engineering

Onze partner voor constructieberekeningen heeft alle gegevens voorhanden voor een berekening per project. Zodra de architect de groene wand in het ontwerp heeft ingebracht zal de constructeur dit op projectbasis door engineeren.

Rekening houden met alle aspecten

Het systeem kent een eigen gewicht en specifieke belasting op de achterwand. Maar daarnaast worden ook specifieke aspecten zoals draagkracht, windbelasting, type vulling en beplanting meegenomen in de project engineering.