‘Een langdurige groeiende en bloeiende gevel is voor mij de uitdaging!'

Albert Jan Frederikze
Uitvoerder

Zo schakelt u naadloos tussen zelf doen en uitbesteden

De bewatering en de bemesting van het systeem vindt plaats middels druppelslangen die in de constructie worden geïntegreerd. De groepering van de slangen wordt afgestemd op de lengte en de hoogte, in verband met een goede drukverdeling.

Het geheel wordt gevoed door een combinatie van een zogenaamde breektank (in het kader van legionellapreventie) met pomp en een bemestingsunit. Dit wordt aangestuurd door een beregeningscomputer. Sensoren zorgen voor de monitoring en sturing op afstand is mogelijk door een webbased voorziening. Daardoor kent het systeem het minste gebruik  van water en tegelijk de minste verspilling van  water en meststoffen. Deze techniek heeft zich voor meerdere gevels al langdurig bewezen.

Voor groene gevels van Virtoria is professioneel onderhoud nodig. Virtoria GevelGroen onderscheidt zich echter wel met een relatief eenvoudig onderhoud en een laag verbruik aan water en meststoffen. Er is sprake van monitoring op alle onderdelen die van belang zijn voor de groei en ontwikkeling. Zo nodig wordt er bijgestuurd in de beplanting. Daarvoor worden er door ons onderhoudsovereenkomsten afgesproken. Daarin leggen we alles helder en duidelijk vast. En daarmee zorgen we er samen met de klant voor dat de groene gevel een langdurig succes wordt.

Zo doen we dat

Op maat

Een volledig geautomatiseerd irrigatiesysteem op maat staat garant voor de optimale groei en bloei van uw beplanting. De waterafgifte wordt mogelijk automatisch aangepast dankzij diverse sensoren, zoals een regensensor of een bodemvochtigheidssensor. Belangrijke onderdelen, welke u per jaar veel water en stroom besparen.

Specialistische service

Periodieke service door de specialistische partner voor het watersysteem draagt bij aan de levensduur van uw installatie. Bovendien wordt een optimale werking van het watergeefsysteem gegarandeerd. Wij brengen een irrigatieplan in kaart, leveren een kwalitatief hoogwaardige installatie en dragen zorg voor de service.

Op niveau

Voor de nazorg zetten we gespecialiseerde vakmensen in. En voorzien van het juiste materieel. Werken op de hoogte van groene gevels vraagt extra kennis en kunde, zowel voor de veiligheid als over de planten en groeiomstandigheden. Dat zijn de mensen die we inzetten.